Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bilden är manipulerad.

Porsche bekräftar: Cayenne kommer som diesel

Gårdagens uppgifter om att Porsche helt och hållet slutar med dieselmotorer till sina modeller stämmer inte. Porsche bekräftar för teknikensvarld.se att nya Cayenne fortfarande är aktuell med dieselmotor under huven.

En av gårdagens stora nyheter i bilvärlden var den om att Porsche i förra veckan slutade att tillverka Macan S Diesel och att inga andra av märkets modeller kommer att erbjudas med dieselmotorer.

Nu visar det sig att den information som i går snabbt spreds över världen via brittisk motormedia, bland annat om att nya Cayenne inte kommer i dieselutförande, inte stämmer.

Porsche Sverige har meddelat teknikensvarld.se att nya Cayenne fortfarande är aktuell med dieselmotor. När den lanseras är okänt men sannolikt rör det sig om 2018 snarare än 2019.

Om andra Porsche-modeller kommer att erbjudas med dieselmotorer återstår att se, i nuläget är det bara Cayenne Diesel som är bekräftad.

Att det just nu ekar tomt i Porsches dieselutbud beror på att företaget är inne i en omställning där motorerna ska ”WLTP-anpassas”, det vill säga kunna möta de nya krav som ställs på bilars utsläpp och som trädde i kraft redan i fjol (1 september 2017).

Trots att dieselbilar på sistone har blivit allt mer utskällda är det på något vis förståeligt att Porsche inte överger det kompressionsantändande bränslet ännu med tanke på att suven Cayenne under många år har varit väldigt populär i just dieselutförande.

Porsche fortsätter dock att jobba för framtiden genom att inom de närmaste åren kunna erbjuda fler elektrifierade modeller, och då inom samtliga modellserier, än vad de gör i dag. Och när det gäller Panamera har det visat sig vara ett smart drag, sex av tio kunder som väljer denna modell väljer något av de två laddhybridalternativenPanamera 4 E-Hybrid eller Panamera Turbo S E-Hybrid.