Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110203 porsche boxster black edition110203 porsche boxster black edition110203 porsche boxster black edition
110203 porsche boxster black edition

Porsche Boxster S Black Edition

För en knapp vecka sedan kunde vi berätta om att Porsches 911-program begåvats med ytterligare en modellvariant, kolsvarta Black Edition, för att höja attraktionen under modellens sista levnadsår. Nu har turen kommit också till lillsyskonet Boxster S.

Kolsvart är modefärgen hos Porsche för tillfället. I fredags berättade vi om Porsche 911 Black Edition, med exteriör och interiör helt dominerade av färgen svart. Nu har turen kommit till Boxster S att få en specialversion enligt samma mall. Fälgar, luftintag, emblem och en hel del andra detaljer har målats syndigt svarta. Fälgarna är, förutom färgen, hämtade från Boxster Spyder. Resultatet heter följaktigen Porsche Boxster S Black Edition.

Även under skalet har saker hänt, den 3,4 liter stora boxersexan har skrämts upp till 320 hästkrafter och 370 newtonmeter, bägge enheterna tio nummer större än hos vanliga Boxster S. Även utrustningsmässigt är nivån hög, de enda rutorna i utrustningslistan som inte är kryssade redan från början är keramiska bromsar (PCCB), aktiv stötdämpning (PASM), adaptiva sportstolar och helläderklädsel.

På samma sätt som att 911 Black Edition tillverkas i en begränsad serie på 1 911 exemplar (åsyftande på modellnamnet plus ett tusental) kommer också Boxster S Black Edition tillverkas i en begränsad upplaga. Denna gång på 987 bilar, ett nummer som också råkar vara den interna modellbeteckningen för Boxster. Priset i Tyskland är knappt 7 000 euro mer än för en vanlig Boxster S, vilket i svenska pengar borde betyda ett påslag på dryga 60 000 kronor när modellen lanseras i mars.

Läs mer