Foto: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Porsche Boxster Spyder officiell – bilder, fakta och film

Porsche Boxster presenteras i Spyder-utförande, lättare, starkare och lägre. Samt endast med manuell låda.

https://youtu.be/sDDZos67gcA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För två veckor sedan meddelade Volkswagen Group att de under 2015 ska lansera femtio nya modellversioner samt att en Spyder-version av Boxster var en av dem. Under bilsalongen i New York visas den nya toppmodellen i Boxster-utbudet upp.

Jämfört med vanliga Boxster har Spyder-versionen stötfångare hämtade från den nyligen presenterade prestandaversionen Cayman GT4, samt en helt nydesignad motorhuv bakom kupén. Under den sistnämnda sitter även en 3,8-liters boxersexa, densamma som i 911 och Cayman GT4, ur den plockas 375 hästkrafter och 420 newtonmeter. Tio färre hästar än i Cayman GT4.

Spyder ska klara av 0-100 km/h på 4,5 sekunder och har en toppfart på 290 km/h. Bromsarna har plockats från större syskonet 911 och fjädringen har sänkts med 20 millimeter. Boxster Spyder erbjuds likt Cayman GT4 endast med sexväxlad manuell låda.

Interiören är i stort sett oförändrad mot för vanliga Boxster förutom att stereo och luftkonditionering plockats bort och nya skalstolar och en ny ratt monterats. Den konventionella tygsuffletten har även bytts ut mot en enklare variant som manövreras för hand.

Nya Boxster Spyder lanseras i Sverige i juli men kan redan nu beställas, än så länge är priset ej fastställt. Troligtvis hamnar den prismässigt i nivå med Cayman GT4, alltså cirka 850 000 kronor.