Porsche Cayenne Cabriolet har du inte sett förut

Porsche har släppt ännu en topp fem-lista på YouTube, denna gång med deras fem bästa konceptbilar genom tiderna. Vi fastnar för en bil som utmärker sig lite extra – Cayenne Cabriolet.

https://youtu.be/8u4DpgdcHf0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Förra månaden visade vi er Porsches film där de listade sina fem favoritmodeller genom tiderna. Nu har de släppt ännu en lista, denna gång med bilar som aldrig rullat på gatan, några av dem blev aldrig ens verklighet. Och tur är väl det, i åtminstone ett av fallen.

På plats tre i listan hittar vi Porsche Cayenne i cabrioletutförande. Den kallas visserligen Cayenne Cabriolet men skulle ju faktiskt lika gärna ha kunnat benämnas Cayenne Targa med tanke på bågen bakom baksätet. Den skapades 2002 och har hållits gömd under alla år till nu, till och med Porsches exteriördesigner Peter Varga blev smått chockad när han första gången såg bilen under sin praktik på företaget. Han använder till och med ordet bisarr när han beskriver kombinationen av suv och cabriolet. Till skillnad från Nissan (Murano Crosscabriolet) och Land Rover (Range Rover Evoque Cabriolet) gick Porsche aldrig vidare från konceptstadiet med en cabrioletsuv.

De andra bilarna på listan är inte dåliga de heller, 754 ”T7” på femte plats är en föregångare till 911, 989 från 1988 på fjärde plats kan ses som en föregångare till dagens Panamera, 918 Spyder Concept på andra plats som föregick 918 Spyder samt – på första plats – konceptbilen Mission E som visades för ett par år sedan och som snart ska mynna ut i Porsches första elbil om några år. De två sista (främsta) bilarna är kanske inte lika roliga som övriga på listan, de känns lite som ”produktplacering” för att visa upp vad Porsche kan i dag.

Har du några andra Porsche-konceptbilar i minnet som gjort avtryck, negativt eller positivt? Berätta med en kommentar nedan. Undertecknad kommer framför allt ihåg Porsche Panamericana från 1989.