Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche Cayenne facelift – tre snabba från provkörningen

Från Opel i Riga till Porsche Cayenne i Barcelona. Vår reporter PeO Kjellström kastar sig över alla typer av bilar. Vi slår en pling och hör hur det är med nya Cayenne. Hallå PeO?

– Tjenare, här är det bara fint. Ny och ny, det är en facelift på andra generationen Cayenne och likt alla andra facelift handlar det om nya stötfångare, nya insatser i strålkastarna, nya backspeglar och så vidare. Men i fallet Cayenne även en ny motorhuv och nya framskärmar.

På motorsidan då?

– Den stora nyheten är Cayenne S E-Hybrid, en laddhybrid med 416 hästar och 0,34 liter milen i förbrukning. Men den finns inte här! Den ska visas på en separat tillställning. Cayenne S byter ut den gamla V8-motorn mot en 3,6-liters V6 med dubbla turbo, 420 hästar. I övrigt handlar det i stort om uppgraderingar av motorerna. Högre effekt- och vridmomentssiffror, längre bränsleförbrukning.

Priser och ankomst till Sverige?

– Inte billigt, men vem hade väntat något annat? Cayenne Diesel 675 000, Cayenne S 809 000, Cayenne S Diesel 825 000, Cayenne S E-Hybrid också 825 000 samt Cayenne Turbo 1 252 000. Och då har bilarna inte börjat utrustas. Bilen säljs nu, kundleverans i slutet oktober.

Hela PeO:s provkörning av uppdaterade Porsche Cayenne kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld.