Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101008-cayman club sport
101008-cayman club sport
101008-cayman club sport
101008-cayman club sport Foto: Werkfotos Porsche AG.

Porsche Cayman Club Sport på G

Den Porsche som hyllas mest för sina vägegenskaper och tajthet är förmodligen lilla Cayman som finns i extra busig S-version. Nu har en ännu roligare Club Sport-version fått grönt ljus.

Enligt en av de amerikanska Porsche-handlare som är aktiv på forumet teamspeed.com har Porsche gett grönt ljus för en lättvikts-Cayman med tilläggsbeteckningen Club Sport.

Club Sport är mer eller mindre Caymans svar på Spyder-versionen av Boxster som visades upp för första gången på bilsalongen i Los Angeles förra året. Det innebär lättviktskomponenter så som aluminiumdörrar med tillhörande interiöra dörröglor, speciella lättviktsfälgar på 19 tum med drag från dem som sitter på GT2 RS samt lexanbakruta (dock ej i USA). Totalt handlar det om viktbesparingar på mellan 73 och 83 kilo beroende på om man som köpare gjort tillvalet luftkonditionering och stereo eller inte.

Porsche Cayman Club Sport nyttjar samma 3,4-liters boxersexa som Cayman S men får effekten uppskruvad med 13 hästkrafter till totalt 333. Den lägre vikten och den extra effekten gör att Club Sport-versionen accelererar 0-100 km/h på 4,6 sekunder. Cayman S fixar samma sprint på 5,2 sekunder.

Andra detaljer som gör Cayman till en Club Sport är PASM-sportfjädringen (Porsche Active Suspension Management) med 20 millimeter lägre markfrigång, låsbar diffbroms, modifierad styrservo, uppgraderade bromsar (dock tillval), ny bakre diffusor och bakvinge med lite ankstjärtslook, omgjort front, Club Sport-dekaler längs med dörrsidorna samt sportstolar. Som tillval finns också ett banpaket som bland annat innehåller störtbur och brandsläckare.

Cayman Club Sport ska visas upp på bilsalongen i Los Angeles nästa månad. Det amerikanska priset börjar på motsvarande 443 000 kronor. En prisbild vi inte kan räkna med här i Europa.

Bilden ovan är en vanlig Cayman S som fått genomgå lite hemsk Photoshop-behandling.

Läs mer