Porsche Cayman GT4 officiell

Nya Porsche Cayman GT4 med chassi från 911 GT3 och motor från 911 Carrera S är just nu den värsta Cayman du kan köpa.

https://youtu.be/2GmLnDmBW10

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Lanseringen av Cayman GT4 är första gången Porsche lanserar en GT-modell baserad på Cayman. Tidigare har det känts som att Porsche medvetet har hållit tillbaka Cayman för att inte konkurrera med 911, men så är inte fallet nu.

Motorn är hämtad från 911 Carrera S vilket innebär en 3,8-liters boxersexa, effekten har dock skruvats ned något från de 400 hästkrafter den levererar i 911. Cayman får i stället nöja sig med 385 hästkrafter. Till motorn kopplas en sexväxlad manuell låda vilket är det enda alternativet som erbjuds till GT4.

0-100 km/h klaras på 4,4 sekunder och toppfarten uppges till 295 km/h. Kör du normalt så vill Cayman GT4 ha 1,03 liter per mil.

Jämfört med en vanlig Cayman är GT4 30 millimeter lägre och chassit samt bromsar består nästan uteslutande av delar från 911 GT3. Som extrautrustning erbjuds även keramiska skivor, PCCP. Exteriört har GT4 fått tre stora luftintag fram i en front som påminner mycket om den på 911 GT3 och luftintagen längs sidorna har breddats för att skicka mer luft till den större motorn.

Bak sitter en stor fast monterad vinge som ger rejält med marktryck och under den har den vanliga spoilern på bakluckan fått en extra läpp. Invändigt sitter de åkande i sportstolar klädda i läder och alcantara och föraren kan greppa om en sportratt klädd i det sistnämnda. Som tillval går det även att få skalstolar i kolfiber.

Cayman GT4, som klarar nordslingan på Nürburgring på 7 minuter och 40 sekunder, kommer att ha officiell premiär på bilsalongen i Genève i början av mars och finnas hos återförsäljare i slutet av mars. Redan nu går det dock att lägga en beställning men svenskt pris är ännu inte fastställt.