Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WRC 2018 © Daniel Roeseler

Porsche Cayman som rallybil kan bli verklighet

Med hjälp av hasplåtar, extraljus och luftscoop har Porsche förvandlat banracern Cayman GT4 Clubsport till rallybil.

En Porsche 718 Cayman GT4 är på ingång. Nästan omaskerade bilar har den senaste tiden skymtats ute på testrundor.

Nya 718 Cayman GT4 förväntas bli ett giftigt gatlegalt banvapen, troligtvis ännu vassare än första Cayman GT4 (utan modellnamnet 718) som presenterades 2015. Bland annat har det pratats om en boxersexa utan turbo med en effekt över 400-hästarsstrecket.

LÄS MER: Provkörning av Porsche Cayman GT4

Men kanske har Porsche ännu en Cayman-variant på gång. Som du kan se på bilderna har Porsche tagit fram en Cayman GT4 Clubsport (banracern) – i rallyutförande. Bland de yttre nyheterna hittar vi tillägg som bland annat extraljus på motorhuven, ett luftscoop på taket, hasplåtar undertill och bogseringsöglor både fram och bak. Under huven är dock allt sig likt, vilket innebär en boxersexa på 3,8 liter och 385 hästkrafter.

Foto: Ferdi Kräling Motorsport-Bild GmbH - www.kraeling

Konceptbilen är dessutom inte bara ett utställningsobjekt utan kommer gå att beskåda ”in action”  under Rallye Deutschland kommande vecka. Ekipaget är tänkt att agera föråkare. Rallybilen kommer att köras av ingen mindre än Romain Dumas – föraren som nyligen satte den snabbaste tiden någonsin uppför Pikes Peak, då i Volkswagens elektriska backmonster I.D. R Pikes Peak

.Som vi kan se i videon nedan har Dumas redan börjat träningsköra Porschen. Gillar du vad du ser kanske du ska höra av dig till biltillverkaren. Porsche kommer nämligen använda tävlingen i Tyskland för att samla in feedback kring konceptbilen. Är intresset tillräckligt stort från potentiella köpare kan det bli aktuellt att utveckla en liknande bil, men baserad på en framtida modell enligt Porsche. Ett beslut ska fattas innan året är slut.

https://youtu.be/atidLxhMlVs