Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche erkänner misstag med Panamera – nya blir bättre

Både Porsches vd och designchef erkänner att nuvarande Panamera innehåller en del misstag rent designmässigt. De säger att dessa rättats till vid utvecklingen av andra generationen som dyker upp under 2016.

När Porsche Panamera presenterades 2009 blev modellen genast omdiskuterad. Många ifrågasatte bilens existensberättigande på grund av formerna. Bilen delade upp folk i två läger och sett enbart till försäljningssiffrorna, över 100 000 exemplar sålda, var det de Panamera-positiva som ”vann”.

På pågående bilsalongen i Paris hade australiensiska Motoring ett litet snack med Porsches vd Matthias Müller och märkets designchef Michael Mauer.

När samtalet kom in på kommande generation Panamera erkände vd:n att de gjorda små misstag med första generationen och att de ska bättra sig, främst syftandes på designen, både exteriört och interiört.

Designchefen är inne på samma spår då han sa att nya Panamera kommer att bli snyggare, men att den fortfarande kommer att dela upp folk i två olika läger. Enligt honom ligger det i hans filosofi att inte spela fram ett säkert kort som alla kan ta till sig. Han kör helt enkelt hellre det vågade spåret.

Michael Mauer sa också att nya Panamera kommer att ha väldigt unika former som vi inte tidigare sett i klassen. Utan att avslöja några direkta detaljer kallade han den nya taklinjen för ”snabbare” än den dagens Panamera har, och med det syftar han på ett mer coupéliknande utförande. Dock utan att det ska inkräkta på utrymmet i baksätet.

2016 kommer nya, lättare Porsche Panamera.