Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090515-porsche-leipzig
090515-porsche-leipzig
090515-porsche-leipzig
090515-porsche-leipzig

Porsche-fabriken öppnas för allmänheten

Efter att ha varit stängd i åtta månader öppnas Porsches fabrik i Leipzig återigen för allmänheten. Den som tar en sväng förbi Tyskland på bilsemestern bör passa på att se när de första exemplaren av Panamera byggs.

Porsche är en av få biltillverkare som låter fabriksdörrarna stå öppna för allmänheten. Ja, nästan i alla fall. Porsche ordnar guidade turer genom fabriken i Leipzig helt gratis och utan köpkrav. Sedan åtta månader tillbaka har Leipzig-fabriken dock varit stäng för utomstående besökare. Anledningen är stora ombyggnationer inför produktionsstarten av fyradörrarssedanen Panamera. Nu har 22 000 nya kvadratmeter lagts till fabriken och tillverkningen av Panamera kan börja på samma tillverkningslina som Cayenne.

Därmed återöppnas även fabriken för de guidade turerna. Turerna uppskattas ta cirka två timmar och är helt gratis. Förutom att få en inblick i det allra heligaste i Porsche-verksamheten får man ju också chansen att se en närmast historisk händelse. För några år sedan var de förmodligen få som trodde att Porsche någonsin skulle bygga en stor fyrsitsig sedanmodell. Men så blev det. Och skyndar man sig ner till Tyskland har man chansen att se när några av de första Panamerorna sätts ihop. På  www.porsche-leipzig.com  finns mer information och möjlighet att boka upp sig för en rundvandring.

Läs mer