Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche firar fanklubb med specialmodell

Porsche firar att det är 60 år sedan den första Porsche-klubben startades med en extremt begränsad upplaga av 911 som utöver ankstjärt får tilläggsnamnet Club Coupé.

För 60 år sedan, i maj 1952, grundade 13 medlemmar Porsche Club of Hohensyburg och bildade därmed den första Porsche-klubben någonsin, fyra år efter att Ferdinand Porsche börjat serietillverka Porsche 356.

 60 år senare får 911 Club Coupé Brewster-grön lack, 20 tum stora hjul och den klassiska 911-ankstjärtsvingen bak skiljer 911 Club Coupé från mindre exklusiva modeller. Ett litet trimpaket skrämmer upp effekten till 430 hästkrafter – 30 hästkrafter mer än 911 Carrera S – och ett SportDesign-kjolpaket ger bilen ett sportigare utseende. Inredningen är klädd i mörkbrunt läder och instegslisten och dörrsidan/bakluckan förkunnar vilken specialmodell av Porsche 911 man sitter i.

 Ett varningens finger ska höjas för den av de totalt 118 000 medlemmar ur Porsche-klubben som tänkt hänga på låset när de tolv exemplaren av 911 Club Coupé släpps till försäljning. Ett exemplar är reserverat till Porsche-museet i Stuttgart, men de övriga tolv är reserverade till lika många slumpvist valda kunder. Är man inte medlem i Porsche Club innan den 16 juli i år finns det ingen möjlighet att komma över en av bilarna.

 Tolv bilar är reserverade för kunder till priset av strax under 1,3 miljoner kronor och det trettonde exemplaret kommer gå direkt till Porsches museum i Stuttgart.

 Sedan 1948 finns det numer 640 officiella Porsche-klubbar i 75 olika länder med totalt 181000 medlemmar.