Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche Macan facelift presenterad i Shanghai

Ny heldragen ljusramp bak, större infotainmentskärm och nya tillval. Idag presenterades ansiktslyfta Porsche Macan.

Porsches lillsuv Macan har varit en stor succé för märket sedan den introducerades för fyra år sedan. 350 000 bilar har man sålt världen över enligt Porsche, varav 100 000 hamnat i Kina.

Inte så konstigt då att man valde att förlägga premiären av Porsche Macan facelift till just Shanghai.

Macan har i och med ansiktslyftet uppdaterats på flera punkter. Om vi ska börja med exteriören, där uppdateringarna främst handlar om detaljer, är den nya LED-ljusrampen bak kanske det mest slående. Tidigare har Macan som bekant haft två separata ljus bak, men nu hakar man alltså på Cayenne och Panamera.

Även fram är strålkastarna nya med LED-teknik som standard. I övrigt har fronten gjorts om något för att upplevas som bredare.

Avslutningsvis har 20- och 21-tumsfälgarna fått en ny design och dessutom har “Miami Blue”, “Mamba Green Metallic” “Dolomite Silver Metallic” och “Crayon” lagts till på paletten över exteriörfärger.

Interiört har det hänt lite mer, men inte så mycket. Bland annat har de två centrala luftintagen fram designats om och placerats under infotainmentskärmen i mittkonsolen – en skärm som för övrigt vuxit från sju till elva tum. Dessutom har infotainmentsystemet fått ett antal nya funktioner tack vare en ny modul som Porsche kallar Connect Plus. Systemet kan numera hålla föraren uppdaterad med trafikinfo i realtid, och dessutom ska röststyrningen ha blivit smartare.

Annars handlar de flesta nyheterna invändigt om tillval: GT sport-ratt från Porsche 911, eluppvärmd vindruta och en joniserare för bättre lukt är några av tillvalsnyheterna.

Under skalet har Macans chassi optimerats för bättre komfort. Dessutom går modellen nu att få med ett nytt säkerhetssystem, nämligen Traffic Jam Assist. Systemet hjälper föraren att anpassa farten så länge den understiger 60 kilometer i timmen, och hjälper dessutom till att styra vid låga hastigheter.

Om Porshe Macan får några uppdaterade motorer i och med faceliften är än så länge okänt. Porsche nämner ingenting om motorer i sin presentation över huvud taget. Men - i utländsk media det ryktas friskt om att samtliga motoralternativ kommer att få en effektökning... Vi får helt enkelt vänta och se.

Nya Porsche Macan facelift kommer att börja säljas i Kina inom kort. När modellen kan tänkas komma till Sverige är än så länge okänt. Porsche skriver själva att försäljningen i övriga världen kommer att starta senare i år.