Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche Macan får motor med fyra cylindrar

Nu går Macan samma väg som Boxster, det vill säga får en fyrcylindrig motor för att sänka förbrukningen. För att inte tappa prestanda är maskinen naturligtvis turboladdad.

Porsche Macan S, Macan GTS, Macan Turbo och Macan S Diesel har en gemensam nämnare – sex cylindrar. Det är dags för Macan S att flytta upp ett pinnhål och inte längre agera instegsmodell, för Porsche introducerar nu Macan som skiljer sig från övriga modellversioner genom att endast ha fyra cylindrar, samma som uppdaterade Boxster, som numera heter 718 Boxster.

Macans maskin är på 2,0 liter och med hjälp av turbo nås 252 hästkrafter som finns mellan 5 000 och 6 800 r/min. Maxvridet på 370 newtonmeter finns mellan 1 600 och 4 500 r/min. Cylinder- och effekttappet jämfört med Macan S (3,0 liter och 340 hk) gör gott för förbrukningen. Mellan 0,72 och 0,74 liter per mil vid blandad körning beroende på val av hjul. Det kan jämföras med Macan S som vill ha mellan 0,87 och 0,90 liter per mil. Endast Macan S Diesel (0,61-0,63 l/mil) slår Macan på fingrarna vad gäller förbrukningen.

Med färre cylindrar och lägre effekt får man inte bara lägre förbrukning, man får också lägre prestanda. 0-100 km/h går på 6,7 sekunder – eller 6,5 sekunder om tillvalet Sport Chrono har gjorts. Motsvarande siffror för Macan S är 5,4 sekunder utan Sport Chrono och 5,2 sekunder med.

Toppfarten hos Porsche Macan ligger på 229 km/h.

Till utseendet skiljer sig instegsmodellen en aning från sina effektstarkare syskon. Fönsterlisterna är svarta, så även bromsoken bakom de 18 tum höga hjulen. Utrustningsmässigt finns en hel del av godbitarna från de större modellerna även i Macan, exempelvis de elektriskt justerbara komfortstolarna med Alcantara-klädda slitytor, vingelvarnare, elbaklucka samt senaste generationen av infotainmentsystemet Porsche Communication Management (PCM).

Porsche Macan med fyra cylindrar introduceras på marknaden i juni men går redan nu att beställa, baspriset ligger på 570 000 kronor.

Även storebror Cayenne får nya, uppdaterade PCM-systemet.Även storebror Cayenne får nya, uppdaterade PCM-systemet.Även storebror Cayenne får nya, uppdaterade PCM-systemet.
Även storebror Cayenne får nya, uppdaterade PCM-systemet. Foto: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

På tal om PCM, nu får även alla Cayenne-modeller ta del av den senaste generationen som innehåller en sjutums pekskärm med nytt gränssnitt som förenklar hanteringen och mer påminner om hur det ser ut på en smart mobiltelefon. En av alla nyheter i systemet är möjligheten att ansluta en iPhone via PCM för att använda Apple CarPlay.

Navigationsdelen i PCM är ny och innehåller dessutom, för första gången, 3D-grafik för vissa geografiska områden. Navigationen kan dessutom röststyras. Med tillvalet Connect Plus får man trafikinformation i realtid.