Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marcus Engström med Porsche MacanMarcus Engström med Porsche MacanMarcus Engström med Porsche Macan
Marcus Engström med Porsche Macan

Porsche Macan – tre snabba från provkörningen

Eftersom Porsche nu äntligen har döpt en bil efter vår redaktionschef Marcus ”Mackan” Engström så faller det sig naturligt att just han är i Leipzig och kör kompaktsuven Macan. Hur är läget i Leipzig?

– Det är strålande solsken och vi har tillgång till Porsches egna testbana här vid fabriken i Leipzig. Another day at the office, skulle man kunna säga...

Vad är första intrycket av Cayennes lillebror Macan?

– Första intrycket fick vi i går, på presskonferensen, det var en ren okulärbesiktning och var faktiskt en besvikelse, Macan är inte särskilt vacker.

Men i dag har du kört bilen, hur upplever du den?

– Vi kan väl säga att den här bilen skulle kunna se ut precis hur som helst, den har så bra köregenskaper att det kompenserar för eventuella brister i designen.

När kommer den till Sverige?

– Macan säljs sedan i november, marknadsintroduktion i Sverige är den 26 april. Macan S och Macan Diesel kostar 595 000 kronor i grundpris, Macan Turbo börjar på 798 000 kronor.

De där bra köregenskaperna vill vi verkligen höra mer om! Vi får snällt vänta på ett fullmatat utlåtande från Marcus Engström i Teknikens Värld nummer 7/2014 som utkommer 13 mars. Gör som tusentals andra och få tidningen tidigare än så – genom att slå till på detta kanonerbjudande.