Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081001-porsche-nissan
081001-porsche-nissan
081001-porsche-nissan
081001-porsche-nissan

Porsche: Nissan fuskar!

Dåliga förlorare eller avslöjare av en lögn? Åsikterna kan gå isär när Porsche anklagar Nissan för att ha fuskat när GT-R satte sin snabba tid på Nürburgring. Porsche har själva testat GT-R, utan att komma i närheten av Nissans tid.

Porsche är övertygade om att Nissan fuskade när GT-R klockades för den toksnabba tiden på 7:29 runt Nürburgrings nordslinga. Det har Porsche uppenbarligen varit ända sedan tiden sattes. Därför beslöt man att ta saken i egna händer. En standardutrustad Nissan GT-R ställdes mot en Porsche 911 turbo och en GT2. Bilarna kördes i tät följd runt nordslingan, i samma väderförhållanden och alla med vanliga gatdäck. Resultatet? Enligt Porsche akterseglades Nissan GT-R rejält av de båda tyskarna.

August Achleitner, produktchef för Porsche 911, säger till CARSguide att Nissan inte kan ha använt en helt vanlig produktions-GT-R när 7:29-tiden sattes. Porsche är inte säkra på vad Nissan gjorde, men de misstänker att det satt racingdäck på bilen. Achleitner säger att tiden bara kan ha satts av en GT-R med semi-slicks eller liknande. Vid Porsches trebilstest på Nürburgring klockades Nissan GT-R för en tid på 7 minuter och 54 sekunder, betydligt långsammare än vad Nissan lyckades åstadkomma. Porsche 911 turbo rullade däremot in på 7:38 och 911 GT2 på 7:34. Med tanke på de höga växlar Nissan har dragit på GT-R:s snabba tid får vi anta att sista ordet inte är sagt i frågan.

Läs mer