Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090508-porsche-vw-fusion
090508-porsche-vw-fusion
090508-porsche-vw-fusion
090508-porsche-vw-fusion

Porsche och Volkswagen blir ett

Porsche har gett upp. Den tyska sportbilstillverkaren har de senaste åren haft som mål att köpa en 75-procentig aktieandel i VW och ta kontroll över den mångdubbelt större biltillverkaren. Nu ger Porsche upp planerna och vill i stället bilda gemensamt bolag med VW.

 Porsche klarar inte längre att fullfölja sitt ambitiösa projekt att ta över Volkswagen, ett av världens absolut största bilföretag med drygt 30 gånger fler anställda än Porsche. När Porsche i höstas köpte till sig 51 procent av aktierna i VW såg det ut som att den lilla, men extremt lönsamma biltillverkaren skulle lyckas med sin plan. Siktet var då inställt på en aktieandel på 75 procent och därmed full kontroll över hela VW-koncernen.

Men så kom finanskrisen. Uppköpsprocessen har gjort Porsche svårt skuldtyngt och nu säger bankerna stopp för ännu större lån. Porsche har därför tvingats tänka om och nu står det klart att den nya planen är att bilda ett gemensamt bolag med VW. De två Porsche-ägande familjerna Porsche och Piëch sammanträdde i Salzburg tidigare i veckan och kom fram till att uppköpsprocessen ska ställas in och ersättas av en fusion med VW.

Volkswagen AG säger sig välkomna Porsches beslut och under de närmaste fyra veckorna ska en arbetsgrupp bestående av representanter från VW och Porsche, tillsammans med delstaten Niedersachsen och de fackliga organisationerna skapa en grund för det nya företaget. Niedersachsen äger 20 procent av aktierna i Volkswagen AG och ska ha samma starka ställning även i det nya företaget.

I den nya organisationen ska de tio märkena (Volkswagen, Lamborghini, Skoda, Bentley, Bugatti, Audi, Scania, Seat, Volkswagen Commercial Vehicles och Porsche) utgöra fristående delar under översyn av ett ledningsföretag. I dagsläget har Porsche och VW skötts som två helt fristående företag.

Läs mer