Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche överväger lägga ned dieselmotorer

Det kanske inte kommer någon ny generation Porsche-dieslar. Den nuvarande kan bli den sista, sa vd:n Oliver Blume på företagets årliga nyhetskonferens igår.

I slutet av 2010-talet kommer Porsche att ta beslutet om huruvida den nuvarande generationen dieselmotorer kommer att bli den sista. Det sa vd:n Oliver Blume på företagets årliga nyhetskonferens i Stuttgart, rapporterar Reuters. Det är första gången Porsche officiellt har sagt att de överväger att lägga ned dieselbilarna helt.

Förra månaden inledde tyska åklagare en utredning för att avgöra om anställda på Porsche var inblandade i utvecklingen av manipulerad mjukvara i samband med dieselgate-skandalen, och om suven Cayenne var utrustad med den.

En ny version av Cayenne lanseras i september i år, och kommer att finnas med dieselmotor. 15 procent av Porsches globala försäljning utgörs av dieselbilar. Men för nästkommande generationer är det möjligt att Porsche slutar med diesel helt och hållet.

I stället storsatsar Porsche på elbilar. Konceptbilen Mission E ska lanseras 2019, och deras första 350 kW-laddare är redan öppen.