Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091012-panamera-cab
091012-panamera-cab
091012-panamera-cab
091012-panamera-cab

Porsche Panamera Cab väntar runt hörnet

Porsches Panamera har inte funnits länge på marknaden men redan talas det om en ny version av sportsedanen. Porsches utvecklingschef avslöjar att flera versioner av Panamera vore logiskt. Det ryktas om en fyrsitsig cabriolet.

 Helt nya Porsche-modeller är bilvärlden inte bortskämd med. Olika varianter av de existerande modellerna duggar det dock allt som oftast tätt med, den som kan räkna alla olika versioner av 911, Cayenne, Boxster och Cayman förtjänar ett pris av något slag. Så när Porsche nu har lanserat den sportiga familjefraktaren Panamera kommer det väl inte som någon överraskning att även den ska bilda en egen familj av specialversioner.

Porsche har inte bekräftat officiellt att flera Panamera-versioner kommer men utvecklingschefen Wolfgang Dürheimer säger i en intervju med tyska Automobilwoche att flera versioner av Panamera är att vänta.

– Vi har en bred och framgångsrik uppsättning av 911-derivat, så det säger sig självt att vi måste bredda utbudet även för Panamera, säger Dürheimer till Automobilwoche.

Enligt insiderkällor står en Panamera Cabriolet först på tur. Det blir dock ingen cabriolet med fyra dörrar, det skulle bli alldeles för tungt och ostadigt. Porsche uppges i stället arbeta på en cabriolet med två dörrar och plats för fyra åkande som inte behöver bli så mycket tyngre än den vanliga sedanmodellen. Prispåslaget väntas bli cirka 11 000 euro. Om det är så att Porsche ändå håller på att skära i Panamera efterlyser vi en ny bil i fotspåren av 928.

Automotive News hänvisar till en anonym källa inom Volkswagens styrelse som avslöjar att Panamera-plattformen kan komma att användas på flera håll i VW-koncernen. Kanske blir nästa Bentley Continental GT en Panamera i förklädnad.   

Läs mer