Porsche Panamera Edition lockar med extra utrustning

Det är snart dags för första generationen Porsche Panamera att ta farväl, så för att locka till en sista (?) köpomgång har Porsche nu tagit fram en specialversion med extra utrustning. Här är Panamera Edition.

Porsche Panamera kom 2009 och har sedan dess varit en viktig modell för den tyska sportbilstillverkaren. Förr året såldes nästan 25 000 exemplar, merparten av dem i Kina, och för att inte äventyra årets försäljningssiffra har Porsche tagit fram en specialversion med extra utrustning. Många Panamera-spekulanter går annars antagligen redan och väntar på nya generationen som presenteras nästa år.

Specialversionen har fått tilläggsnamnet Edition och finns i tre utföranden – Panamera Edition, Panamera 4 Edition och Panamera Diesel Edition. De två förstnämnda är bensindrivna och 310 hästkrafter starka varav versionen med 4:an i beteckningen är fyrhjulsdriven. Panamera Diesel Edition har en sexcylindrig dieselmotor på 300 hästkrafter och 650 newtonmeter. 0-100-siffrorna för respektive modell är 6,3 sekunder, 6,1 sekunder samt 6,0 sekunder. Bensinversionerna kapar tre tiondelar om de utrustas med Sport Chrono-paketet.

Panamera Edition innebär på utsidan högglanspolerade, svarta fönsterlister, dörrhandtag i samma färg som karossen (endast om tillvalet Porsche Entry & Drive görs) och Panamera Turbos 19-tumsfälgar med färglagda Porsche-emblem.

Insidan är tvåfärgad med delläderklädda stolar vars nackstöd har Porsche-emblemet ingraverat, dörrtrösklar som skvallrar som att det är en Panamera Edition, ratt i Sport Design-utförande samt speciella golvmattor.

Edition-versionerna har Porsche Communication Management, PCM, som standard vilket betyder sjutums pekskärm för att syra ljudanläggning, navigation och annat. Ljudet med surroundteknik kommer från Bose och är på 585 watt fördelat över 14 högtalare.

Andra grejer som är standard i och med Edition-tillägget är Porsche Active Suspension Management, PASM, bi-xenonstrålkastare med Porsche Dynamic Light System, PDLS, parkeringssensorer fram och bak samt backkamera.

I juni påbörjas försäljningen och de svenska priserna är 784 000 kronor för Panamera Edition, 845 000 kronor för Panamera 4 Edition och 831 000 kronor för Panamera Diesel Edition. Med andra ord ett pålägg på 25 000 kronor jämfört med respektive modell i standardutförande.