Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsche Panamera Platinum Edition
Porsche Panamera Platinum Edition
Porsche Panamera Platinum Edition
Porsche Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera Platinum Edition – lite finare

Om en dryg månad lanserar Porsche en version av Panamera som riktar sig till den som vill ha lite mer. Platinum Edition, som specialversionen heter, bjuder på Turbo-fälgar, navigation och detaljer i platina silvermetallic.

Det är nästan exakt fyra år sedan Porsche presenterade sin Gran Turismo-vagn Panamera. Efter lanseringen 2009 har den inte bara sålt bra utan också förökat sig sett till antalet modellversioner. V6-motorer, V8-motorer med eller utan turbo, dieselmotorer, hybridmaskiner samt olika varianter på dessa. Floran är maffig.

 Nu, ungefär halvvägs in i modellens första generationscykel, släpper Porsche en specialutrustad version – Platinum Edition – som kombineras med modellversionerna Panamera, Panamera 4 och Panamera Diesel.

 Väljer man Platinum Edition när man köper sin Panamera från och med slutet av november får man en bil med detaljer i platina silvermetallic. Detaljerna det handlar om är nedre delen av ytterbackspeglarna, gallren i luftintagen i stötfångarens nedre del, luftslitsarna bakom främre hjulhusen och diffusorn bak. Fem karosskulörer kan kombineras med Platinum Edition, nämligen solid svart, solid vit, basal svartmetallic, kolgråmetallic och metallic mahogny. Utsidan fulländas med hjälp av 19-tumsfälgar hämtade från Panamera Turbo.

 Interiört är inredningen i svart och beige med läderklädda säten. Helt läderklädd inredning finns som tillval. Utmärkande för Panamera Platinum Edition på insidan är sportratten, Porsche-emblemen i nackstöden och instegslister med Platinum Edition ingraverat.

 Panamera Platinum Edition är standardutrustad med Porsche Communication Management (PCM) med navigation, 7-tumsskärm och elva högtalare.

 Prispåslaget för en Panamera med Platinum Edition är i runda slänger 20000 kronor.