Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsche 928
Porsche 928
Porsche 928
Porsche 928

Porsche planerar ny 928 och en supersportbil

För den som tycker att Porsche har för få modeller kan snart lugnt luta sig tillbaka. Innan 2018 ska fyra helt nya modeller presenteras. En konkurrent till BMW 5-serie och en ny supersportbil.

Porsche har en intressant tid framöver. Enligt företagets vd Matthias Müller kommer Porsche att bredda sitt modellutbud med fyra helt nya modeller fram till 2018. Det första två som dyker upp blir 918 Spyder och lilla suven Macan som vi båda tidigare har skrivit om.

Steget mellan dagens 911 och kommande 918 Spyder är enligt Porsche allt för stort. Enligt färska källor kan en ny modell kallad 961 fylla detta mellanrum. Det sista ryktet är riktigt intressant då det pratas om en mini-Panamera. De främsta konkurrenterna är BMW 5-serie och Mercedes E-klass men även kommande Maserati ”Biturbo” kan utmana.

Om ledningen godkänner modellen kan den byggas på Volkswagens MMB-plattform, som även kommande Lamborghini Gallardo och Audi R8 ska baseras på. Karossvarianterna slutar inte med en sedan utan även en modern efterföljare till Porsche 928 kan vara i görningen.

De två senare modellerna är långt från produktion men vår illustration visar hur en modern 928 kan komma att se ut.