Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche reproducerar instrumentbrädor till äldre 911:or

Porsche Classic börjar reproducera instrumentbrädor till äldre 911:or. En perfekt chans att byta ut den gamla ålderstigna inredningen.

I februari meddelade Porsche Classic att de utvecklat ett modernt infotainmentsystem i gammal stil särskilt till äldre 911:or. Nu ska de även börja reproducera instrumentbrädor till 911:or av årsmodellerna 1969-1975.

Anledningen är att de gamla instrumentbrädorna ofta är slitna då de under en lång tid varit utsatta för UV-strålning samt växlingar i temperatur och luftfuktighet, i många fall har instrumentbrädorna till och med spruckit. Så detta kommer troligtvis som en glad överraskning för ägare av gamla 911:or.

Enligt Porsche Classic ska instrumentbrädan ha en modern konstruktion men med ytstruktur likvärdig med originalet. De intygar även att denna nyutvecklade instrumentbräda ska "ha exakt samma passform som originalet och en kvalitet som även klarar svåra klimatförhållanden".

Instrumentbrädan kostar 951,99 euro, cirka 8 900 kronor, och Porsche Classic råder kunder att få den installerad av en fackman då det krävs att vindrutan monteras bort.