Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101020-porsche-hybrider
101020-porsche-hybrider
101020-porsche-hybrider
101020-porsche-hybrider

Porsche ska ha en hybrid i varje segment

Att bara ha en hybridversion av Cayenne räcker inte, Porsche vill kunna erbjuda ett hybridalternativ till alla sina modeller. Det berättar utvecklingschefen Wolfgang Dürheimer.

Bränsleförbrukning har blivit en nästan lika viktig siffra som hästkrafter och prestanda för alla världens sportbilstillverkare som kämpar för att leva upp till kommande utsläppskrav. Med Cayenne S Hybrid har Porsche redan visat vilken väg de tänker gå för att pressa förbrukning och utsläpp. I en intervju med Automotive News Europe berättar Porsches utvecklingschef Wolfgang Dürheimer att Porsche i framtiden kommer att erbjuda hybriddrift till alla sina modeller.

Tidigare i år lanserades Cayenne S Hybrid som den första Porsche-hybriden och nästa år är det dags för den andra. Då ska Panamera få låna Cayennes hybridteknik och enligt Porsches motorchef Heinz-Jakob Neusser ska Panamera Hybrid kunna köras 5-6 kilometer enbart på el. Panamera Hybrid följs av 918 Spyder – superhybriden som länge verkade som att den skulle förbli ett koncept men som i somras fick klartecken för serieproduktion inom tre till fyra år.

– Vi vill lära oss mer om hur vi kan elektrifiera alla våra sportbilar i framtiden genom den här begränsade produktionen av 918 Spyder, säger Dürheimer till Automotive News Europe.

Dürheimer öppnar också för att framtida Porsche-bilar kan behöva gå ned i motorstorlek. Vikt är en annan viktig faktor. Porsche uppges ha satt som regel att en ny modell inte får vara tyngre än den som ersätts, den ska helst vara tio procent lättare.

– Om koldioxidreglerna kräver det så kommer våra motorer att bli mindre, kanske blir de fyrcylindriga. Det viktiga är att prestandan måste vara rätt, 911 måste alltid befinna sig i framkant, säger Dürheimer.

Provkörning