Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110215-porsche-boxster-e110215-porsche-boxster-e110215-porsche-boxster-e
110215-porsche-boxster-e

Porsche testar eldriven Boxster

Tesla Roadster är fortfarande ensam på marknaden för eldrivna sportbilar men nu berättar Porsche att de testar en eldriven Boxster som kan få Teslas stjärnglans att mattas.

Den amerikanska elsportbilen Tesla Roadster känns helt plötsligt inte lika intressant nu när Porsche meddelar att de har en eldriven Boxster på gång. Porsche har förvisso inte sagt ett ord om serieproduktion men bara tanken på lilla Boxster utrustad med en stark elmotor får det att rycka till i sportbilstarmen.

Porsche har tagit fram tre prototypbilar som ska användas som rullande laboratorier inom ramen för ett stort elbilsprojekt i Stuttgart. Boxster E-bilarna är utrustade med batteripaket på 29 kWh som skickar kraft till två elmotorer som ger totalt 245 hästkrafter. Porsche har inte angett några detaljerade specifikationer men hävdar att Boxster E ska vara ungefär lika snabb som en Boxster S. 0-100 km/h ska med andra ord gå på drygt fem sekunder. Det är dessvärre inte så troligt att Boxster E kommer att sättas i produktion, desto mer sannolikt är det att de erfarenheter Porsche drar från testandet kan användas till nya och bättre hybridsystem.

Test & provkörningar

Läs mer