Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090520-porsche-rs-spyder
090520-porsche-rs-spyder
090520-porsche-rs-spyder
090520-porsche-rs-spyder Foto: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Porsche utvecklar gatversion av RS Spyder

Från franskt håll kommer obekräftade men intressanta uppgifter. L’Automobile uppger att Porsche är på väg att utveckla en gatversion av den framgångsrika Le Mans-racern RS Spyder.

Många är det nog som saknar ett riktigt flaggskepp i Porsches modellutbud. Porsche Carrera GT lämnade ett stort tomrum efter sig när produktionen lades ner för några år sedan. Nu kommer uppgifter från franska L’Automobile som tyder på att tomrummet snart kan vara fyllt. Enligt fransmännen är Porsche på väg att ta fram en gatversion av Le Mans-racern RS Spyder.

Detaljerna kring bilen är mycket knapphändiga. Men L’Automobile säger sig ändå veta att RS Spyder ska förvandlas till en superlätt supersportbil med plats för två, motorn i mitten och samma avancerade kolfibermonocoque som tävlingsbilen. Även motorn ska vara densamma. Den 3,4 liter stora V8-motorn i RS Spyder ska återfinnas även i gatversionen, om än i aningen beskedligare form. Effekten på 503 hästkrafter kommer förmodligen att skruvas ned till dryga 400.

L’Automobiles uppgifter är än så länge högst obekräftade och det är inte alls säkert att en gatversion av RS Spyder blir av. Men nog saknas det en riktig supersportbil i Porsches flotta och nog skulle en RS Spyder avsedd för gatan passa bra. Kanske är det en modifierad RS Spyder som krävs för att Porsche ska rå på Nissans Nürburgring-tider?

Läs mer