Porsche visar nya Panamera – bakifrån

Med en liten film på nätet visar Porsche för första gången upp nya Panamera, men det är bara ena änden vi får se.

https://youtu.be/n7FaAUrBwVo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är inte i själva filmen som nya Porsche Panamera syns bakifrån, utan i tumnageln till filmen, det vill säga bilden som visas innan filmen börjar spelas upp.

Vad vi ser är en helt ny rumpa med kraftiga skuldror vars bakljus en hel del knyter an till lillebror 911. Precis som de bredaxlade 911:orna med fyrhjulsdrift knyts bakljusen ihop med en tunn ljusdiodlinje. Vi ser också en tudelad bakvinge som är uppfällbar.

Nya Panamera, som har premiär i sommar men som visas upp inför publik i Paris i höst, får en handfull nya motorer, bland annat en 550 hästkrafter stark dubbelturbo-V8 på 4,8 liter som tar plats i Panamera Turbo. Turbo S-versionen väntas få 600 hästkrafter.

En ny, fyrhjulsdriven diesel – Panamera Diesel 4S – drar nytta av samma monsterdiesel som sitter i Audi SQ7 TDI quattro, det vill säga en V8 på fyra liter som i Porsches fall uppges ge ifrån sig ”endast” 422 hästkrafter och 900 newtonmeter. I Audis ger samma spis 435 hästkrafter och 900 newtonmeter.

Fler motoralternativ är aktuella, bland annat en V6 med turbo som ger 440 hästkrafter och 550 newtonmeter.

Nya Panamera byggs med Volkswagen-koncernens MSB-plattform som grund. Porsche är den tillverkare inom koncernen som har hållit i utvecklingen av den.