Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100927-porsche-suv-cajun
100927-porsche-suv-cajun
100927-porsche-suv-cajun
100927-porsche-suv-cajun Foto: david@outtofocus.com

Porsches lillsuv bekräftad – kan heta Cajun

Porsche har flera gånger dementerat rykten om att den mindre suvmodell än Cayenne är i pipelinen. Nu avslöjar VW-chefen Martin Winterkorn att en liten Porsche-suv kommer att lanseras och att den kan komma att heta Cajun.

Porsche ska utöka sitt modellutbud ytterligare. Volkswagens vd Martin Winterkorn avslöjar i samtal med Der Spiegel att Porsche kommer att lansera en liten suv i syfte att bredda modellutbudet och öka försäljningen. Winterkorn beskriver den nya suven som en lillebror till Cayenne och avslöjar dessutom att den kan döpas till Cajun.

Trots avslöjande spionbilder har Porsche länge sagt att en mindre Cayenne inte är aktuell, men så sa de också när uppgifterna om en fyrdörrars coupé dök upp. Vi vet ju hur det blev med den saken… Enligt de rykten som har gått kan Porsches lillsuv baseras på Audi Q5, vilket skulle kunna förklara varför Porsche-suven har dröjt. VW-ledningen har låtit Audi ha Q5-plattformen i fred ett tag men nu får de slutligen dela med sig.

Winterkorn vill att Porsche ska utöka sitt modellutbud i syfte att fördubbla försäljningen under de närmaste åren. Utöver en liten suv kan det även bli aktuellt med en liten instegsportbil. Uppgifter i tysk media säger att Porsche kan lansera den mindre suven sent 2014 eller tidigt 2015.

Läs mer