Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060223_ford_focus
060223_ford_focus
060223_ford_focus
060223_ford_focus

Premiär för Focus Coupé-Cabriolet i Genève

Nyheterna från Genève fortsätter strömma in. Senaste är Fords Coupé-Cabriolet, cabrioletversionen av Focus. Självklart är den försedd med elektriskt plåttak.

Modellen är Fords första bil med elektriskt plåttak i Europa. Pininfarina har varit med och designat och utvecklat, precis som för Volvo C70. Italienarna kommer även stå för produktionen som startar i till sommaren. 20 000 bilar räknar Ford med att sälja per år.

Ford själva säger att Coupé-Cabriolet ska kombinera italiensk stil tillsammans med Fords körkvalitet. Den är utvecklad för att vara lika körglad som vanliga Focus samtidigt som fyra vuxna ska kunna åka med ett bagageutrymme på över 500 liter. I likhet med   konkurrenten Peugeot 307 CC är taket tvådelat.

Coupé-Cabriolet är mycket lik konceptbilen Focus Vignale som visades redan 2004 i Paris. Där blev den så uppskattad att Ford gav grönt ljus för produktion. På mindre än två år har bilen utvecklats och visas nu upp för första gången för publiken i Genève.

Motorerna som finns att tillgå känns igen från vanliga Focus: en 1,6 liters bensinare på 100 hästkrafter, 2-liters bensinmotor på 145 hästkrafter och 2-literns dieseln på 136 hästkrafter.