Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060222_audi_rs4
060222_audi_rs4
060222_audi_rs4
060222_audi_rs4

Premiär för nya Audi RS4 Avant och Cabriolet

Audi släppte i höstas en ny RS4 med V8-motor på 420 hk. Nu kommer en familjevariant och en glidarvariant av samma bil i form av en kombi och en cabriolet.

I slutet av förra året släpptes Audi RS4 på marknaden. I sommar får sportbilen två syskon, en kombi och en cabriolet. Hur stora skillnaderna blir mot den befintliga sedanversionen av RS4 har vi svårt att säga, men nog får de nåt att leva upp till i alla fall. Jonas Borglund provkörde RS4: n i höstas och prestandan var det väl inget fel på. V8 med 420 hk och fyrhjulsdrift räckte för att den skulle få betyget "bland det giftigaste som någonsin haft fyra ringar i grillen". Vi får gissa att kombin - som heter Avant på Audispråk - kan komma att bli den giftigaste familjebilen med fyra ringar i grillen.

Den förra generationens RS4 Avant såldes i drygt 6 000 exemplar så nog får nya RS4 en utmaning genast.

RS4 Cabriolet är den utan tvekan värsta cabrioleten med fyra ringar i grillen. Den mest kraftfulla cabrioleten är det i alla fall och det blir nog en rätt ordentlig vindpust som går genom håret när du kör nercabbat på autobahn. 250 km/h är maxhastigheten på alla tre versioner av RS4. Tack vare storleken på bilen kan man dessutom vara fyra som delar på vind-genom-håret-upplevelsen eftersom den är fyrsitsig.

0-100 km/h går på 4,9 sekunder för Avant och Cabriolet.

Audi RS4 Cabriolet och Avant visar upp sig på Genèvesalongen vi kommer att ta en närmare titt på de två.