Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070921-nya-citroen-c5070921-nya-citroen-c5070921-nya-citroen-c5
070921-nya-citroen-c5

Premiär för nya Citroën C5 i januari

Kommande Citroën C5 har vi redan fått en försmak på genom C5 Airscape som vi tidigare visat bilder på. Nu säger uppgifter om att helt nya C5 kommer att premiärvisas i Bryssel i januari.

På Frankfurtsalongen har Citroën C5 Airscape varit en av de mer omtalade bilarna på grund av sina vackra linjer. Intressant är också att C5 Airscape sägs vara en liten smygtitt på hur kommande generation Citroën C5 kommer att se ut.

Den 18 oktober ska Citroën hålla en presskonferens där de ska berätta mer om nya C5, men bilen kommer inte att visas i samband med denna. Premiärvisningen är i stället tänkt att äga rum på bilsalongen i belgiska Bryssel i januari månad nästa år.

Dagens C5 börjar bli till åren med en snart åtta år gammal plattform som grund. Detta syns även i bilens försäljningsstatistik som dalar. Nya Citroën C5 är välkommen av många, speciellt om formerna från Airscape går igen. Den baseras på samma plattform som lyxsedanen C6 men om den får Citroëns berömda gasdämpare eller inte är okänt. Rapporter säger att bilen antagligen får ett nytt avancerat antispinnsystem kallat Snow Motion, start/stopp-automatik samt bromsenergiåtervinning.

Strax efter premiärvisningen i januari kommer halvkombiversionen av nya C5 till försäljning. Kort därefter kommer en kombiversion att finnas tillgänglig och med stor sannolikhet så dyker det upp en cabrioletversion också. För det vill vi nog alla se – en C5 Airscape som bilderna visar.

C5 Airscape