Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100603-vw-polo-sedan100603-vw-polo-sedan100603-vw-polo-sedan
100603-vw-polo-sedan Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Premiär för Volkswagen Polo med större rumpa

Volkswagen har utvecklat en Polo enbart för den ryska marknaden. Ryska köpare kan nu välja att få sin Polo i sedanform, dessutom speciellt anpassad för de dåliga ryska vägarna.

Ryska bilspekulanter har fått en alldeles egen modell. Volkswagen har utvecklat en Polo Sedan särskilt för den ryska marknaden. Volkswagen Polo Sedan kommer att tillverkas i VW:s fabrik i ryska Kaluga och enligt VW har bilen anpassats till de ryska förhållandena. På många håll i världen skys små sedanmodeller som pesten med i Ryssland uppskattas de eftersom man kommer åt bagageutrymmet utan att släppa ut all varmluft ur kupén.

VW säger inte att Polo Sedan är mer stryktålig för att klara av dåliga ryska förhållanden, de är lite mer diplomatiska och säger bara att den är anpassad för de krav som de ryska vägarna och det ryska klimatet ställer på bilarna. De har också tagit hänsyn till den loka bränslekvaliteten. Polo Sedan blir tillgänglig med endast ett motoralternativ, en 1,6-liters bensinmotor på 105 hästkrafter. Motorn kan kombineras med antingen en femväxlad manuell låda eller en sexstegad automatlåda med tiptronicfunktion.

Priset är lågt – från 10 000 euro. I standardutrustningen ingår bland annat två krockkuddar, nackstöd och trepunktsbälten på alla sittplatser. I tillvalspaketet Comfortline ingår ABS-bromsar och i toppversionen Highline får man sidokrockkuddar och ESP, vilket sällan finns på ryska bilar i den här storleksklassen.

Läs mer