Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070914-vw-caddy-maxi-life070914-vw-caddy-maxi-life070914-vw-caddy-maxi-life
070914-vw-caddy-maxi-life

PREMIÄR: Volkswagen Caddy Maxi Life

Volkswagen presenterar nu Caddy Maxi Life som är en Caddy förlängd med 47 centimeter. Den ska fylla upp kundbehovet mellan Caddy och Transporter och har plats för sju personer plus bagage.

Volkswagen Transportbilar lanserar i dagarna en helt ny Caddy-modell på Frankfurtsalongen. Nya Caddy Maxi Life ska kombinera transportbilens kvaliteter med personbilens mångsidighet i en ny klass av fordon.

Jämför man med vanliga Caddy, har Maxi förlängts från 4,41 meter till 4,88 meter. Det resulterar i ett rymligt bagageutrymme som sväljer upp till 4 200 liter.

Den 47 centimeter långa förlängningen har gjort Caddy Maxi till den största modellen av kompaktbilar och små transportbilar. Lastkapacitet upp till 4,2 kubikmeter, 800 kilo lastvikt, 1500 kilo släpvagnsvikt och en tillåten lastlängd på 2,25 meter. Enligt Volkswagen är det rekordsiffror i det här bilsegmentet. Väljer man att inte lasta utrymmet fullt så är alternativet att sju personer får plats.

Nuvarande designen på Volkswagen Caddy har använts rakt av till nya Caddy Maxi. Den största skillnaden är chassit som har förlängts med 470 millimeter till exakt 4 875 millimeter. Jämfört med den 4 405 millimeter långa standardversionen av Caddy är förlängningen uppdelad enligt följande - 151 millimeter förlängning bak, 319 millimeter mellan skjutdörrarna och bakaxeln samt hjulbasen som har ökat till 3 002 millimeter.

En avgörande faktor till den stora succén med Caddy är bilens variationsmöjligheter, den strukturerade innemiljön och den sofistikerade designen. På grund av framgången med Caddy har utrymmeskonceptet överförts oförändrat till Caddy Maxi. Sätena och förarplatsmiljön är lika från ursprungliga Caddy.

Det är inte bara föraren och främre passageraren som har möjligheten att uppleva den goda komforten och det generösa utrymme, utan även passagerarna i de två bakre stolsraderna. Caddy Maxi ska också vara bekväm att stinga in i, detta genom skjutdörrarna som är 700 millimeter breda och 1 108 millimeter höga. Tilläggas kan att speciellt för nya Caddy Maxi har mellanrummet mellan andra och tredje stolsraden ökats med 50 millimeter. Även med passagerare på alla sju sätena har bagageutrymmet fortfarande en lastvolym av 380 liter. För att öka lastvolymen till 1 350 liter så fälls den andra stolsraden framåt. Med ett par enkla handgrepp kan tredje raden av stolar tas bort helt och hållet.

Caddy Maxi Life har specialdesignats med maximal komfort för sju personer och deras bagage. I det ingår alltså två praktiska skjutdörrar. Dessutom är stötfångare och backspeglar lackerade i samma färg som karossen. Interiören är enligt Volkswagen stilren och ger Caddy Maxi Life en speciell sofistikerad och elegant känsla.

Volkswagen Transportbilar kommer till en början att erbjuda Caddy Maxi med den välkända 1,9 liter stora TDI-motorn på 105 hk. Volkswagens direktväxlande automatlåda (DSG) kommer att erbjudas som tillval. En 1,6 liter stor bensinmotor på 102 hästkrafter kommer också att erbjudas från produktionsstart.

Tre olika utrustningsversioner av Caddy Maxi erbjuds, specialgjorda till respektive målgrupp. Caddy Maxi Life som vänder sig till personbilsmålgruppen kommer ut på marknaden våren 2008, tätt följd av Caddy Maxi Kombi och Caddy Maxi Skåp som vänder sig till företagare.