Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Dacia

Dacia Jogger – så billig är nya sjusitsaren

Dacias nya stora familjebil med plats för sju personer har Sverigepremiär och följer sina syskonmodellers signum. Är en av de billigaste bilarna i sin klass.

I september visade Dacia upp sin nya modell Jogger som ersätter inte mindre än tre modeller. Logan MCV, Dokker och Lodgy är därmed historia. Nya Jogger är en sjusitsig familjebil som mäter 455 centimeter på längden och är en slags korsning av suv och minibuss med en markfrigång på 20 centimeter.
Motorn är bensindriven och känns igen från bland annat Renault där även mindre syskonet Sandero fått sin motor ifrån. Medan Sandero får nöja sig med 90 hästkrafter har Jogger 110. Längre fram ska Jogger även komma med en hybriddrivlina som blir den första i en bil från Dacia. Det handlar om en 1,6-litersmaskin och elmotor på 140 hästar – som också är känd från nya Renault Clio och Arkana.

Nya Dacia Jogger börjar säljas i dag med leveransstart i april 2022 och Jogger kommer i tre utrustningsnivåer. Billigast är Essential som kostar 154 900 kronor och har utrustning som bland annat manuell luftkonditionering, autobroms, textilklädsel, fjärrlås och fönsterhissar.
Comfort går lös på 174 900 kronor men då får man även 8-tums infotainmentskärm med Apple Carplay/Android Auto, regnsensor, farthållare och parkeringssensor.
I den högsta utrustningsnivån Extreme som kostar från 193 400 kronor får Jogger ett lite mer terränganpassat utseende på samma sätt som Sandero Stepway, med bland annat något som ska se ut som hasplåtar.