Privatägd Tesla hemligt uthyrd till Mercedes testavdelning

Hyrbilsfirman Sixt leasade ut parets Tesla till Mercedes testavdelning som lämnade tillbaka bilen repad och krockad.

Monika Kindlein och Manfred van Risum, boende i bayerska Oettingen, äger tre Tesla och under en semester på Sicilien blev de uppringda av hyrbilsfirman Sixt som vill leasa den dyraste av dem över sju veckor. En bra affär tyckte paret vid tillfället, men beslutet fick de bittert ångra, enligt en artikel i der Spiegel.

När de fick bilen åter var bagageluckan bucklig och lacken repad. Lister var tejpade på plats eller låg lösa på golvet inne i bilen. I handskfacket låg ett meddelande om felparkering från Mercedes. Paret misstänker nu att bilen varit delaktig i tester på koncernens anläggning i Sindelfingen.

Enligt der Spiegel kan historien om Monika Kindlein och Manfred van Risum ses som ett bevis på att den tyska bilindustri känner sig på efterkälken i jämförelse med Tesla och att Daimler-koncernen, dit Mercedes tillhör, är beredda att ta till tveksamma metoder för att kapa till sig marknadsandelar.

Fenomenet att bilar i allt större utsträckning hyrs ut av privatpersoner har vi tidigare tagit upp här på teknikensvarld.se. Vår undersökning visade att sex procent av de tillfrågade hade hyrt ut sin egen bil.