Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Produktionen av coupén Lexus LC 500 är igång

Tillverkningen av Lexus nya prestandacoupé är nu i gång men den svenska leveransen blir försenad.

Lexus LC 500 ämnad för Europa är nu i produktion, och det i Motomachi-fabriken där även modellen LFA byggdes. Tillverkningen kommer även den att låna drag från supersportbilen från 2009 då man bland annat kommer att använda sig av processen Resin Transfer Moulding (RTM) för tillverkningen av kolfiberdetaljer.

Monteringen sker i helt vit miljö för att arbetarna ska kunna fokusera på sina uppgifter. Varje arbetsmoment tar i snitt 20 minuter i anspråk. I slutet av produktionsledet finns väggar av glas där bilens mått och ljud kontrolleras.

LC 500, som kommer i såväl bensin som hybridversion (LC 500h), visades första gången upp redan under Detroitsalongen 2016. Bensinversionen kommer att ha en tiostegad automatlåda – världens första i en personbil.

Men produktionsstarten drar ut på tiden även om den spåddes ske nu i maj. Det har fått som följd att den tidigare meddelade leveransen till Sverige justeras från juli månad till ”tidigt i höst”, enligt Lexus Sweden. Europadebuten kommer att ske under augusti månad.