Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090320-bmw-5-gt-videofilm
090320-bmw-5-gt-videofilm
090320-bmw-5-gt-videofilm
090320-bmw-5-gt-videofilm

Produktionsklar BMW 5-serie GT på film

För en dryg månad sedan var det premiär för konceptbilen BMW 5-serie Gran Turismo. Den färdiga bilen ska visas upp live först i höst, men redan nu kittlar bayrarna oss med en liten film på vad som komma skall.

BMW har lyckats trolla fram ännu en ny modellklass – Progressive Activity Sedan (PAS) – i och med deras visning av konceptbilen 5-serie Gran Turismo (GT i folkmun).

I februari var det exklusiv premiär nere i München av den vräkiga ”moderna sedanen”, som BMW kallar den. Chefredaktör Daniel Frodin var på plats och rapporterade hem, vilket du kan läsa om i Teknikens Värld nummer 6/2009.

Bilen ställdes även ut i konceptform på Genèvesalongen, med sina gigantiska hjul, prunkande linjer och andra icke produktionsmässiga attribut.

Produktionsversionen, som kommer att vara betydligt mer sansad, ställs ut i Frankfurt i höst. Det betyder mer normal storlek på hjulen, ändrör av standardtyp och inredning i beigefärgat läder i stället för den tvåfärgade smutskänsliga klädseln som konceptbilen har.

Redan nu får vi genom videon nedan en förhandstitt på hur det kommer att se ut när journalister och spekulanter slåss om en titt på bilen på Frankfurtsalongen.

Sugen på mer fakta om BMW 5-serie Gran Turismo? Då får du inte missa att läsa denna sida.

Tyvärr finns filmen ännu inte i dubbad version, så alla ni som är vassa på tyska kan väl hjälpa läsare som inte hanterar det germanska språket med samma finess.

Mannen i filmen är Hans-Jürgen Branz som leder utvecklingen av 5-serie GT.

https://youtu.be/7tIdgCIuL_w?height=347&width=575

Läs mer