070404_bmw_m3

Produktionsklara M3 är här!

Vi har knappt hunnit titta oss mätta på M3 Concept och bilderna på bilens motor. Nu finns bilder på den produktionsklara versionen och för första gången en bild på inredningen.

Här kommer nya BMW M3 farande. Raketen från München börjar enligt senaste informationen inte att säljas förrän under mitten av 2008. Men med tanke på att bilen verkar helt klar kanske premiären tidigareläggs. 

Det är som synes väldigt lite som skiljer den färdiga bilen från M3 Concept, som nyligen visades på bilsalongen i Genève. Vi kan notera att fälgarna har gått ner i storlek och nu mäter 18 tum. Räkna dock med att 19-tumsfälgar kommer att finnas som tillval.

Det mest intressanta är ändå inredningen. Tittar man noga syns det att bilen har en manuell växellåda! Någon officiell pressinformation har inte kommit från BMW – bilderna har som så ofta tidigare läckt ut på okänt vis. Men med manuellt sexväxlad låda som standard kan vi anta att SMG kommer som tillval – kanske direkt eller något senare för att hålla försäljningen vid liv.

Enligt tidningen Autoweek, som var först med dessa bilder, jobbar BMW på en motsvarighet till VW-koncernens DSG (dubbelkopplingslåda). Tidningen hävdar också att SMG inte är aktuellt för M3. Hur det blir med den saken får vi återkomma till.  

Motorn är hur som helst en V8 på 4,0 liter och 420 hästkrafter.

Inredningen i övrigt bjuder på kramgoa sportstolar med M-logotyper i nackstöden. Dekorpanelerna är utförda i de kolfiberliknande skinn som vi tidigare sett i Z4 M Coupé och M6.

De nya gälarna på framskärmarna är betydligt större än på förra generationen. Notera också luftslitsarna på motorhuven, på ömse sidor om den stora puckeln.

Taket är i kolfiber. Ett arv från M6 som ska ge lägre tyngdpunkt. Avslutningsvis noterar vi en diskret vinge på bagageluckan. 

Så snart information om växellådor och prestanda blir officiella så återkommer vi. En bild på aktern vore inte heller fel att kunna presentera.