Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Project Clubsport 23 – Nissan 370Z i högform

Modellen 370Z må vara en gamling men nu visar Nissan upp Project Clubsport 23 – modellen trimmad för bana. Paketet kan komma till försäljning.  

Man skulle kunna tro att Nissan försöker putta modellen 370Z längre in i saluhallen eftersom den lanserades redan 2009 men nej – nu står bilen i centrum i märkets monter under bilsalongen SEMA i Las Vegas som öppnade i går.

Men det är inte någon vanlig 370Z Coupé som står där i strålkastarljuset. Project Clubsport 23, som bilen heter, är gjord för banan och Nissan har valt att trimma den efter samma mönster som vilken entusiast som helt.

Som grund har man haft en 2012 års 370Z i Nismo-utförande. Originalmotorn på 3,7 liter och 350 hästkrafter har ersatts av en 400-hästars trelitersmotor med dubbla turbosnurror, samma motor som finns i bilarna Infiniti Q50 och Q60.

Den manuella originallådan med sex lägen valde man att behålla men uppdaterade svänghjul och koppling.

Avgassystem, luftintagskitt, kylare, laddluftkylare och styrning hämtades från trimfirmorna AMS Motorsport och AMS Performance medans bromsar, fjädring och fälgar plockades från de egna Nismo-hyllorna.

Huv- och backspeglar i kolfiber kan vi se men även ny frontsplitter, modifierad bakdel (se avgaspipornas placering!), diffusor hör till ändringarna.

Invändigt märks stolar, bälten och ratt från Sparco medans buren är specialbyggd.

Sugen? Beroende på bemötande så kan Nissan komma att erbjuda liknande utrustningspaket till 370Z-ägare. Trots att modellen är gammal och förmodligen snart går i pension så är den en populär entusiastbil – precis som alla märkets Z-modeller sedan 1969.

Vår provkörning av "donatorn" till Project Clubsport 23, 370Z Nismo, kan du läsa här.