Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Qoros 3 City SUV officiell

Qoros visar upp det tredje och senaste tillskottet i modellflottan, en crossover vid namn 3 City SUV.

Först ut var 3 Sedan när den lanserades på bilsalongen i Genève under förra året. I våras presenterades 3 Hatch, en halvkombimodell baserad på den förstnämnda. På bilsalongen i Guangzhou visar de nu upp crossovermodellen som även den bygger på samma plattform.

Utseendemässigt är denna mycket lik 3 Hatch undantaget från de extra plastdetaljerna kring hjulhusen och längs nedre delarna av karossen, samt den något högre markfrigången.

Även i kupén är utseendet i stort sett detsamma, läderklädsel, automatisk klimatanläggning, infotainmentsystem med pekskärm och backkamera erbjuds som extrautrustning.

Jämfört med 3 Hatch är crossovern 67 millimeter högre och 14 millimeter längre, vilket ger totala mått på 445 centimeter lång, 185,4 centimeter bred och 150,4 centimeter hög. Hjulbasen är dock densamma som syskonmodellerna på 269,4 centimeter.

Under huven sitter en 1,6-liters turboladdad bensinfyra med två effektuttag, antingen 125 eller 156 hästkrafter. Oavsett effekt skickas kraften till framhjulen vilket sker genom en sexväxlad manuell låda eller sexstegad dubbelkopplingslåda.

Enligt Qoros ska det effektstarkaste alternativet klara av 0-100 km/h på 10,1 sekunder med manuell låda, 10,8 med dubbelkopplingslåda, och toppfarten är 208 km/h. I gengäld vill motorn ha 0,68 liter per mil respektive 0,69 med dubbelkopplingslådan.

Qoros 3 City SUV kommer att börja säljas i Kina redan i mitten av december till ett pris av 140 000 yuan, cirka 170 000 kronor.