Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Qoros Model Young – ny suv med smak av körsbär

Kinesiska Qoros har presenterat en ny suv vid namn Model Young som ska attrahera de många suv-spekulanterna i Kina.

På bilsalongen i Chengdu har kinesiska Qoros, som har israeliskt påbrå, visat upp första modellen i deras nya modellserie utöver tidigare lanserade 3 och 5. Model Young heter bilen, en suv som ska attrahera ”premiuminriktade mainstream-kunder”.

De 4,5 meter långa modellen baserad på samma plattform som fjolårets Chery Tiggo 7 bygger på (kinesiska Chery äger nämligen halva Qoros). De båda bilarna är inte bara tekniskt lika utan även till utseendet är de lika som (körs)bär. Model Youngs huv, strålkastare, dörrar, fönster och bakljus är mer eller mindre identiska med nämnda detaljer som finns på Cherys variant. Skyldig till formerna är Gert Hildebrand som i fallet med Qoros bil haft ett ganska lätt jobb då han endast behövt justera framför allt märkesspecifika detaljer.

Gildebrand har för övrigt tidigare varit designchef hos Mini och dessförinnan även varit hos bland annat Mitsubishi, Volkswagen och Opel. Han har haft ett finger med i spelet vid formgivningen av bland annat Golf III och Kadett E.

Endast ett motoralternativ har presenterats i dagsläget; en 1,5-liters bensinmotor med 150 hästkrafter som är kopplad till en sexväxlad dubbelkopplingslåda. Maskinen sätter förmodligen fart enbart på framhjulen.