Qoros planerar MPV och stor sedan

Nystartade Qoros planerar en kraftig expansion av modellutbudet. Nu berättar de för första gången om planer på en stor sjusitsig MPV och en stor sedan och båda ska byggas på samma plattform.

Qoros, som nyligen firade en seger i form av högsta betyg hos Euro NCAP, avslöjar nu sina framtidsplaner. Den nystartade biltillverkaren har just nu fullt upp med lanseringen och produktionen av första modellen 3 Sedan och efter den kommer en kombiversion och en femdörrars crossover. Vad som ska hända efter att dessa har lanserats har varit okänt men nu avslöjar man för första gången vilka modeller som är under utveckling.

 Enligt designchefen Gert Hildebrand står en sjusitsig MPV och en stor sedanmodell först på tur. Intressant nog kommer dessa att byggas på samma plattform som finns under 3 Sedan. Den flexibla plattformen som har ett standardmått på 269 centimeter mellan hjulaxlarna ska kunna kortas med 5 centimeter eller förlängas med 13 centimeter och det ska räcka för att bygga en sjusitsig MPV och en stor och rymlig sedan men även för en betydligt mindre modell i golfklasstorlek.