Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Qoros visar två koncept i Genève

Samtidigt som flera biltillverkare befinner sig i kris är ett alldeles nytt märke på väg att lanseras. Kinesisk-israeliska Qoros satsar stort och ska förutom nya modellen GQ3 visa två nya koncept på Genèvesalongen.

Det är inte varje dag det händer men snart får vi bekanta oss med ett alldeles nytt bilmärke. Qoros – ett bolag som ägs gemensamt av kinesiska biltillverkaren Chery och israeliska holdingbolaget Israel Corporation – har redan presenterat sin första modell GQ3 men den riktiga premiären sker först på Genèvesalongen i mars. Nu avslöjar Qoros att man där och då även ska visa upp två konceptbilar.

 Konceptbilen Cross Hybrid kommer att ge oss en föraning om en kommande femdörrars halvkombimodell av sedan GQ3. Som namnet antyder är det en hybrid. En bensinmotor driver framhjulen medan en elmotor ger bakhjulen drivkraft.

 Estate Concept tros vara en kombimodell av GQ3 med stort bagageutrymme och flexibel interiör. Både Cross Hybrid och Estate Concept har i likhet med GQ3 designats av Qoros chefsdesigner Gert Hildebrand. Hildebrand har många år i bilindustrin bakom sig och nådde närmast legendstatus genom sitt arbete med nystarten av Mini.