070416_porsche_transsyberia
070416_porsche_transsyberia

Råa Porsche Cayenne Transsyberia

Den 2 augusti startar Transsyberia Rally 2007 i Moskva. Porsche storsatsar med 26 stycken Cayenne, specialbyggda och levererade till privata team.

Förra året körde två privata team varsin Porsche Cayenne S i Transsyberia Rally. Teamen kom etta respektive tvåa och Porsche fick upp ögonen för tävlingen. Därför bygger man nu, inom ramen för Porsche customer sport program, 26 stycken bilar som ska levereras till olika privatteam. 

Cayenne S Transsyberia 2007 har modifierats på flera punkter. V8-motorn på 4,8 liter och 385 hästkrafter har lämnats orörd, däremot har ett sportavgassystem applicerats. Alla de senaste hjälpsystemen finns med: Porsche Traction Management (PTM), Porsche Dynamic Chassis Control (PDDC), and Porsche Active Suspension Management (PASM). Dessutom har man sänkt utväxlingen på högsta växeln i den sexväxlade automatlådan. Framvagnen har fått grövre förstärkningar och skyddsplattan för underredet är grövre. En snorkel på ena vindrutestolpen gör att bilen kan vada djupare än normalt, utan att vatten sugs in i motorn.

Interiört har all lyxutrustning fått ge plats för prylar som är viktigare i tävlingssammanhang. Kartläsaren har fått en läslampa och på instrumentpanelen sitter en ny färddator. I bagageutrymmet finns verktygslåda, två fullstora reservhjul och utrustning för att släcka bränder. Ramper som ska underlätta att köra upp bilen ur sanddynerna märks också.

Det finns två alternativa färgsättningar för tävlingsbilarna: Basalt Black Metallic och Crystal Silver Metallic med detaljer i orange ska föra tankarna till 911 GT3 RS.

Transsyberia Rally 2007 startar den 2 augusti i Moskva. Den 17 augusti är det målgång i Ulaanbaatar, då har teamen kört 620 mil på vanliga vägar och i Gobi-öknens oländiga terräng.

Vad bilarna kostar och om det fortfarande finns några osålda exemplar är oklart. Kontakta ditt lokala Porsche Center för mer information.