Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover bär vapen

Land Rover Special Vehicle Operations tar hjälp av vapentillverkare och bygger dyraste Range Rovern någonsin.

Special Vehicle Operations, Land Rovers avdelning för att skräddarsy bilar, visar nu upp den dyraste Range Rover som någonsin erbjudits av biltillverkaren. Range Rovern har byggts i samarbete med den brittiska vapentillverkaren Holland & Holland och baseras på en Range Rover Autobiography Black med lång hjulbas. Alltså Land Rovers nu näst dyraste modell.

Exteriört har bilen en ganska nedtonad profil med en mörkgrön lack speciellt framtagen av Holland & Holland. Svänger du upp dörrarna till kupén möts du dock av överdådig lyx så som läderklädda fåtöljer med Holland & Holland broderat i stolsryggarna. I baksätet finns två individuellt inställbara fåtöljer som är separerade av en specialbyggd mittkonsol med bland annat extra förvaring, ladduttag för usb och elektroniskt uppfällbara bord i valnöt. Mittkonsolen som sträcker sig från baksätet fram till instrumentpanelen är 150 centimeter lång och består av ett enda stycke valnötsträ polerad för att efterlikna stocken på ett Holland & Holland-gevär.

I bagageutrymmet ligger en specialbyggd väska, klädd i samma espressofärgade läder som övriga interiören, som rymmer ett par Holland & Holland-bössor.

Totalt kommer det att byggas 40 exemplar av den exklusiva Range Rovern och den kommer att kosta cirka 180 000 pund, cirka 2,1 miljoner kronor. Men då får du även välja om du vill ha SDV8-dieseln på 339 hästkrafter eller den kompressormatade bensin-V8:an på 510 hästkrafter.

Detta är dock inte första gången Holland & Holland är med och bygger en specialversion av en Range Rover. Senast var 2009 då de med hjälp av Overfinch byggde en liknade bil.