Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover Evoque facelift officiell

Efter förra veckans smygtitt presenterar Range Rover uppdaterade Evoque, delvis nytt utseende och nya motorer.

De designmässiga uppdateringarna är mest tydliga i fronten där stötfångaren har fått större luftintag, något omformad grill, Evoque är även den första bilen från Jaguar Land Rover att utrustas med adaptiva full-LED-strålkastare.

Bak har Evoque fått en ny spoiler på bakluckan och ljussignaturen på LED-bakljusen är något ändrad.

Invändigt har dörrsidorna fått ny utformning och stolarna uppdaterats samt ett nytt infotainmentsystem med åttatums pekskärm. Det är dock under huven de största förändringarna skett. Nu erbjuds Evoque med Jaguar Land Rovers nya fyrcylindriga 2,0-liters Ingenium-diesel. Tillverkad helt i aluminium är den 20-30 kg lättare än föregångaren och erbjuds med två effektuttag, 150 eller 180 hästkrafter.

Med den starkaste dieselmotorn utlovar Land Rover en snittförbrukning på 0,42 liter per mil och koldioxidutsläpp på 109 gram per kilometer, enligt Land Rover deras mest effektiva modell någonsin.

Evoque har även fått en uppfräschning vad gäller säkerhetssystem, nu erbjuds filkörningsassistans, autobroms och Attention Assist som övervakar rattrörelser för att avgöra om föraren ligger i riskzonen för att somna, om så är fallet varnas föraren med ljudsignaler.

Uppdaterade Range Rover Evoque har officiell världspremiär på Genèvesalongen nästa vecka och kommer att börja levereras i augusti. Pris är ännu inte fastställt men blir troligtvis likvärdigt med nuvarande modell.