Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Niels van Roij Design

Range Rover nu i tredörrarsutförande

Hör du till de som väntat länge på Range Rover i tvådörrarsutförande? Nu kan du äntligen beställa en sådan, men inte via de officiella kanalerna.

Modellen Range Rover debuterade med två dörrar plus baklucka 1970 och det är många som känner bilen så, bakdörrarna kom först 1981. Vilket naturligtvis tillverkaren Land Rover känner till och att tillverka modellen i det utförandet har kommit upp på dagordningen till och från. 2004 visades konceptet Stormer upp och under förra årets Genèvesalong var det dags på nytt med SV Coupé på bilden nedan.

Foto: Jaguar Land Rover

Modellen skulle begränsa sig till 999 exemplar och byggas av specialavdelningen SVO för ett pris av 240 000 pund, strax över 2,9 miljoner kronor. Beställarna fick dock snart beskedet att projektet blåsts av. För få beställningar eller att företaget började gå på knäna kan ha varit anledningarna. Kanske en mix av båda.

Hör du till de besvikna beställarna kan du nu vända dig till bilbyggaren Niels van Roij Design i London som ska bygga 100 exemplar av Adventum Coupe – en hyllning till ur-Range Rovern. Inga begränsningar sägs finnas när det kommer till att personifiera sin bil.

Foto: Niels van Roij Design

Att bygga bilen beräknas ta sex månader och det kostar från mellan 275 000 och 375 000 pund (cirka 3,4 till 4,6 miljoner kronor) beroende på vilken utgångsbil du har. Man sätter dock inte kapen i bilen förrän du har lagt cirka 600 000 kronor i depositionsavgift.

Gnager namnet Niels van Roij i ditt huvud? Mycket riktigt, vi har nämnt honom förr. Han är mannen bakom formen på den Tesla Model S Shooting Brake som stod i Vredesteins monter under årets Genèvesalongen bil som vi har skrivit om tidigare

 och som du kan se mejslas fram i klippet nedan.

https://youtu.be/ehHblpOlLqc