Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover Sport får fyrcylindrig motor

Land Rover har snåla planer för nya generationen Range Rover. Nu bekräftas att nya Range Rover Sport inte bara ska få hybriddrivlina utan även en liten fyrcylindrig bensinmotor.

Land Rover kommer med flera motornyheter till Frankfurtsalongen i höst. Nya Range Rover Sport kommer som väntat att lanseras med en diesel-V8 men mindre väntat är att det även kommer en diesel/el-hybrid men det bekräftas nu av Stuart Frith som är chef för utvecklingen av Range Rover Sport.

 Dieselhybrid är inget nytt för Land Rover, redan i början av 2011 visades konceptbilen Range_e med en trelitersdiesel och en elmotor och nu verkar det alltså som att Land Rover börjar bli färdiga med utvecklingen av systemet. Konceptbilen hade en total effekt på 338 hästkrafter, litiumjonbatterier och 3,2 mils räckvidd vid körning enbart på el. Bränsleförbrukningen angavs till 0,33 l/mil. Range Rover Sport och vanliga Range Rover kommer att premiärvisas som dieselhybrider i höst.

 Stuart Frith säger dessutom till carsales.com.au att en fyrcylindrig motor i Range Rover Sport inte alls är otänkbar, tvärtom.

 – Den stora viktminskningen på drygt 400 kilo gör det möjligt att sätta en rak fyra i Range Rover Sport och det kommer längre fram i livscykeln. Prototyper som vi har byggt med fyrcylindriga motorer har visat att den typiska Range Rover-karaktären inte går förlorad.