Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover SV Coupé debuterar i Genève

I kombination med en första bild bekräftar nu Land Rover att Range Rover SV Coupé ska ha premiär på bilsalongen i Genève i mars.

Det var under Los Angeles bilsalong i början av december i fjol som Land Rovers chefsdesigner Gerry McGovern yppade kort information om att hans arbetsgivare är i tagen med att utveckla en coupéversion av Range Rover. Inte en Range Rover Evoque Coupé utan en större och lyxigare modell.

Nu bekräftar Land Rover att informationen från i fjol var korrekt och att de har ett datum satt till när bilen ska visas upp för världen. Datumet är nämligen den 6 mars och platsen är Genève i Schweiz, närmare bestämt på den populära bilsalong som öppnar dörrarna nämnda datum.

Utöver ovan information bjuder Land Rover även på en första bild (den nedan) på bilen, en bild som visar interiören sedd från ovan, samt avslöjar namnet på modellen – Range Rover SV Coupé.

Mycket mer än så avslöjar de inte i dagsläget, men de benämner i alla fall modellen för ”världens första fullstora lyxcoupésuv”.

På bilden ser vi en lyxig och ombonad interiör miljö med mycket läder, trä och detaljer i metallfinish. Mittkonsolen sträcker sig genom hela kupén och skiljer inte bara framstolarna åt utan även bakstolarna. Något tresitsigt baksäte ser inte ut att vara aktuellt.

På de två översta bilderna i denna artikel ser vi Land Rovers konceptbil Range Stormer Concept från 2004. Den visades upp på Detroitsalongen det året. Även om den modellen aldrig blev verklig så byggdes en replika av bilbyggarfirman West Coast Customs på beställning av kronprinsen av Dubai.