Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover Velar populär – slutsåld för tre månaders produktion

Range Rovers nya mellanmodell Velar säljer bra. Väldigt bra faktiskt. Så bra att modellen är slutsåld för tre månaders produktion. Och de allra flesta kunder är nya till märket.

Det var tidigare i år som Range Rover visade upp sin nya mellanmodell Velar. Modellen, som passar in i luckan mellan Evoque och Range Rover Sport, ter sig redan nu ha blivit en riktig försäljningsframgång.

Produktionen av Velar, som sker vid företagets anläggning i Solihull i Storbritannien, var inte egentligen tänkt att starta förrän i september. Redan nu har man dock smygstartat produktionen och fått ut de första bilarna till handlare på hemmamarknaden. Och det kan behövas, på de förhandsbeställningar som har gjorts ska redan tre månaders produktion vara såld.

Den som beställer sin Range Rover Velar nu kan av allt att döma behöva räkna med att inte få den förrän kalendrarna står på 2018.

När modellen presenterades sade sig Jaguar Land Rover ha lagt stor möda vid att den inte skulle kannibalisera på övriga modeller i företagets modellutbud, och det verkar som att de har lyckats. Av förhandsbeställningarna ska enligt uppgift två tredjedelar komma från andra märken och inte ha ägt en Range Rover tidigare.

Vill du veta mer om hur Range Rover Velar är att köra så behöver du bara vänta till Teknikens Värld nummer 18/2017, då vi kan presentera en första provkörning. Räkna med att få direktrapport även här på teknikensvärld.se inom kort.