Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Range Rover Velar presenterad

Range Rover Velar sluter upp i modellprogrammet och kopplar till märkets allra tidigaste historia.

Tycker du att Range Rovers modellutbud är rörigt? Nu blir det inte lättare för dig då ytterligare en modell sluter upp. Velar, som modellen heter, lägger sig mellan Evoque och Sport storleksmässigt och blir således den näst minsta modellen i utbudet.

Velar syftar inte på vad en förvirrad Range Rover-spekulant kan tänkas göra i saluhallen utan till Range Rovers 26 första prototyper som fick namnet. Bilen med chassinummer 100/6 är i dag det äldst bevarade och ingår i The Dunsfold Collection.

Chassi nummer 100/6 såldes av företaget 1974 och renoverades av en entusiast under 1990-talet.

Första serien av Range Rover, som debuterade 1970, är på tapeten. Inte nog med att den skenar i pris på auktioner, Land Rover själva har startat en nytillverkning av modellen.

– Vi kallar Velar för ”The Avant Garde Range Rover”. Den tillför varumärket nya dimensioner när de kommer till glamour, modernitet och elegans, säger designchefen Gerry McGovern.

Fyrtal i Range Rover när Velar gör debut.

Att en ny Range Rover skulle dyka har i varit en illa bevarad hemlighet även om namn och stuk varit lite osäkert. Vi har tidigare uppmärksammat bilen under vinjetten Bilspionen.

Velar kommer att avtäckas den 1 mars och Teknikens Värld kommer att vara på plats.